Rondetafel: Verder kijken dan de Finance afdeling

In een tijd van toenemende onzekerheid is het essentieel dat financiële leiders een bredere rol spelen in het bedrijf. xP&A (extended planning) biedt de mogelijkheid om planning en analyse uit te breiden naar alle functies en afdelingen, waardoor je als CFO een holistischer beeld krijgt van de bedrijfsprestaties en zo de besluitvorming verbetert. Tijdens deze sessie gaan we dieper in op de voordelen van xP&A en bespreken hoe het kan bijdragen aan het verminderen van jouw aannames, wat essentieel is in deze onvoorspelbare tijden.

Gefaciliteerd door: Workday Adaptive Planning

Rondetafel: Challenging Assumptions: De kracht van genAI in retail

Verken de Toekomst van Generative AI (GenAI) voor de Retail! Duik in de rol van GenAI binnen het bredere domein van AI. Ontdek waarom GenAI als een innovatieve kracht wordt beschouwd voor Retail en welke kansen dit biedt voor jouw organisatie. Nelson Galindo, expert Retail bij AWS, geeft concrete praktijkvoorbeelden om je te inspireren bij het ontwikkelen van je eigen strategische benadering voor GenAI. We bespreken de uitdagingen die jouw team en organisatie moeten overwinnen om GenAI’s potentieel volledig te benutten. Het doel van deze sessie is om je richting een volgende stap te bewegen om veilige en betrouwbare GenAI te implementeren waarmee je in staat bent strategisch voordeel te behouden ten opzichte van je concurrenten.

Gefaciliteerd door: AWS

De voertaal tijdens deze rondetafel is Engels

Rondetafel: Geloof je eigen gedachten niet; maar wat dan wel?

Hoe doorbreek je de dynamiek waarin ingesleten aannames zichzelf versterken? Martijn Schaap – CEO en trainer Martijnschaap.com – neemt je mee in een aantal tips en best practices over organisaties die succesvol zijn in het doorbreken van ingesleten patronen, zodat jij dat ook kunt bereiken. Hoe kun je als finance leader het doorslaggevende verschil maken door jezelf én je team kritisch te laten kijken naar hun eigen aannames? Aan de hand van Kahneman’s gedachtegoed en voorbeelden laat Martijn zien hoe je vaak minder rationeel handelt dan je denkt. Dit gaat verder dan de conventionele aanpak om bedrijfsprocessen te verbeteren.

Rondetafel: Is jouw pensioen akkoord?

Gefaciliteerd door: Aegon

Workshop: Strategie in onzekere tijden

In het najaar hou je als CFO je strategie tegen het licht in voorbereiding op het komende jaar. Zijn we op koers? Hoe ver in de toekomst kijken we? Wat zijn onze zekerheden en onzekerheden? Welke aannames maken we in de business en welke kansen zijn er? Hoe gaan we de strategie ontwerpen en uitvoeren? In opvolging van de workshop tijdens CFO Day is Business Models Inc. begonnen met een onderzoek naar Best Practices op het gebied van strategie bij verschillende bedrijven. Zij zien diverse strategie-ontwerpvormen: van excel tot offsite. Welk probleem lost jouw strategie op, hoe relevant is jouw huidige businessmodel en propositie? Ook bespreekt Patrick van der Pijl waar inspiratie en data vandaan komen, welke tools gebruikt kunnen worden en hoe je als CFO de organisatie betrekt.

Gefaciliteerd door: Business Models Inc.

Rondetafel: Technologie als rechterhand: voorbij de aannames

Wanneer uitdagingen zich in hoog tempo opvolgen moet je als CFO ontwikkelen in je rol en bovendien snel anticiperen op veranderingen. Politieke onrust, stijgende inflatie, dreigende recessie, supply chain uitdagingen en gebrek aan vaardigheden: ze vereisen strategisch denken en een hoog aanpassingsvermogen om winstgevend te blijven en waarde toe te voegen aan alle stakeholders. Investeren in digitale transformatie en het omarmen van nieuwe modellen voor personeelsplanning zijn cruciaal in dit succes. Tijdens deze sessie gaan we met elkaar in gesprek over hoe technologie ingezet kan worden om wendbaarheid en groei te realiseren, welke aannames hebben we daarin? En zijn deze (nog) juist?

Gefaciliteerd door: Workday