Programma Leadership in Finance Summit 2019

09:00
09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
Perserij
Perserij
Opening Leadership in Finance Summit
10:15 - 11:00

Cut the Crap
Vandaag gaan we een spiegel voorhouden om te onderscheiden wat belangrijk is en wat onzin is. Om dat te kunnen doen, moeten we eerst in de juiste mindset komen. Tijdens de opening met Harry Glotzbach zorgen we ervoor dat je met de juiste mindset de dag ingaat.

Door: Harry Glotzbach (Comedian)

De Mythe van de Millennial
11:30 - 12:15

De Mythe van de Millennial
"Het wordt ons al jaren ingepeperd dat onze bedrijven op hun kop moeten voor de nieuwe generatie. Millennials zijn uniek en zoeken compleet iets anders dan hun voorgangers uit Generatie X en de Babyboomers. Wil je nog echt talent aantrekken en (groei)kansen maken dan moet het roer dus helemaal om! Maar is dit wel waar? Zijn de verschillen echt zo groot als de verhalen suggereren? Martin Appelo leert u het verschil tussen ‘levensfase’ en ‘generatie’ en ontrafelt (mede daarmee) haarscherp de Mythe van de Millennial."

Door: Martin Appelo (Psycholoog en auteur van ‘Red de alfawolf’)

Gefaciliteerd door: FinanceFactor

De onzin weggelaten volgens Ron Blaauw

De onzin weggelaten volgens Ron Blaauw
In 2013 stopte Ron Blaauw met zijn sterrenrestaurant, een heel bewuste keuze. Lekker eten en goed gastheerschap kan en moet betaalbaar voor iedereen zijn. Ron Blaauw vertelt over zijn passie en hoe hij alle opsmuk weg wilde hebben om te kunnen focussen op wat echt belangrijk is: lekker eten en goed gastheerschap voor een betaalbare prijs​.​

Door: Ron Blaauw, (Masterchef en ondernemer)

Stop met leidinggeven aan professionals
14:15 - 15:00

Stop met leidinggeven aan professionals
Managers willen dolgraag leiding geven aan professionals en dit doen ze met allerlei mooie modellen, regels, procedures en KPI's​.​ Laten ze hiermee stoppen. Professionals zijn al gemotiveerd. Ze hebben jaren gestudeerd om eindelijk te mogen doen waar ze zo enthousiast over zijn. Pas op dat je dat enthousiasme niet verprutst! Daar bedoel ik mee: faciliteer de kenniswerkers in plaats van hun werkprocessen alsmaar te plannen en te controleren.

Door: Mathieu Weggeman (Hoogleraar organisatiekunde)
Gefaciliteerd door: TriFinance

Hoever gaat Robotics en waar liggen de bezwaren?

Hoever gaat Robotics en waar liggen de bezwaren?
Een eerlijk verhaal over hoe Robotics in de zorg wordt toegepast. Waar liggen de kansen, maar ook bezwaren van chirurgen om dit toe te passen. Zelflerende computers gaan helpen bij diagnostiek en therapie. De verwachtingen over de impact op ons zorgsysteem zijn groot. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de chirurg? Gaan robots de operatie​kamer​ overnemen en brengen ze daarmee een oplossing voor de feilbaarheid van de mens?

Door: Ivo Broeders (Robotchirurg)

Uitreiking awards en afsluiting: De zin en onzin over wijn
16:15 - 17:00

Tijdens de afsluiting worden de winnaars bekendgemaakt van Leadership in Finance Award en Young Controller of the Year Award. Ilja Gort zal na de uitreiking ons meer vertellen over de zin en onzin over wijn.

De zin en onzin over wijn
Ilja Gort is een kleurrijke figuur en altijd in voor een geintje. Hij woont al achttien jaar in Frankrijk, waar hij zelf wijn maakt. Met zijn baret en twee lange krullen aan zijn baard kan hij zo doorgaan voor een Fransman. Tijdens het Leadership in Finance Summit vertelt Ilja Gort onder andere over de zin en onzin omtrent wijnen. Is een kurk echt nodig of is dat een perceptie die wij zelf instandhouden uit romantiek? En is een fles wijn met een schroefdop per se een slechte wijn? We zullen hierachter komen tijdens de afsluiting.

Door: Ilja Gort (Wijnkenner, wijnboer)

Jutekelder
Jutekelder
Ontbijtsessie: Boardroom dynamics
09:00 - 09:45

Boardroom dynamics
Toezicht houden is een stevige maatschappelijke opdracht. Goed toezicht vergroot de effectiviteit van het bestuur en de maatschappelijke waarde van de organisatie. Boardroom Dynamics focust op de onderlinge verhoudingen tussen commissarissen en bestuurders. Tijdens de ontbijtsessie zal commissaris Antje Kuilboer-Noorman aan de hand van storytelling spreken over boardroom dynamics. Welke factoren zijn bepalend voor onderling vertrouwen? Welke verbinding gaat de RvC aan met RvB en stakeholders? Welke vorm van interactie met de CFO heeft invloed op de besluitvorming? Tijdens en na afloop is er ruimte om ook jouw vraag te stellen.

Door: mr. drs. Antje Kuilboer-Noorman (Jurist en econoom, werkzaam als commissaris, (interim-)bestuurder en strategisch bedrijfsadviseur. Zij is actief als commissaris bij Coöperatie Parkeerservice van samenwerkende gemeenten en bij de RAB Groep, een familiebedrijf in bouwmarkten, ook adviseert zij als mentor en RvA start-ups en scale-ups.)

Vrouwen komen van Venus en mannen van Mars
11:30 - 12:15

Vrouwen komen van Venus en mannen van Mars
Vivienne van Eijkelenborg is een succesvolle ondernemer. Met vallen en opstaan heeft ze de afgelopen jaren veel geleerd. Zijn de lessen die zij heeft geleerd heel anders dan die van mannelijke ondernemers? Daarnaast laait de maatschappelijke discussie weer op over quota voor vrouwen in de top. Hoe kijkt Vivienne hier tegenaan en welke inzichten heeft ze voor mannen en vrouwen om diversiteit te bevorderen en daarmee de BV Nederland een dienst te bewijzen?

Door: Vivienne van Eijkelenborg (CEO en eigenaar Difrax/Zakenvrouw van het jaar 2016)

Machines Slimmer dan wij? Onzin.

Machines Slimmer dan wij? Onzin.
AI is een van de meest gehypte technologieën van nu. In 2050 zou er een "artifical general intelligence" zijn, welke uiteraard de ondergang van de mensen betekent als je menige film, zoals The Terminator en The Matrix moet geloven. Maar gaat het nu allemaal zo hard als er wordt gedacht of lopen we toch op de feiten vooruit?

Door: Jasper Wognum (Oprichter en CEO , BrainCreators)

Onze exponentiële wereld: wie orde zaait zal chaos oogsten
14:15 - 15:00

Onze exponentiële wereld: wie orde zaait zal chaos oogsten
We worden om de oren geslagen met exponentiële technologieën (deep learning, artificiële intelligentie, semantiek, big data, robotica, virtuele realiteit) en met allerlei voorspellingen over de 'singularity'. We hoeven niet geleefd te worden door de technologie, we 'moeten' niets, maar als we zelf de toekomst willen creëren, is het wel zo handig te begrijpen in welke wereld we leven.

Door: Walter Baets (Hoogleraar en directeur van de Graduate School of Business (GSB) van de University of Cape Town)

Spiegelzee: de zeespiegelgeschiedenis van de mens

Spiegelzee: de zeespiegelgeschiedenis van de mens
Wie zich zorgen maakt over een stijgende zeespiegel vergeet dat de mensheid zoiets al eerder heeft meegemaakt. Onze voorouders hebben onvoorstelbare zeespiegelveranderingen meegemaakt, die grote gevolgen voor hun leefmilieu hadden. Wie inziet hoe inventief onze voorouders hiermee omgingen, hoeft niet bang te zijn dat wij dat in de toekomst niet ook zelf zouden kunnen.

Door: Salomon Kroonenberg (Geoloog & auteur Spiegelzee)

Meelzolder
Meelzolder
wysiwyg: what you see is what you get
11:30 - 12:15

wysiwyg: what you see is what you get
Door te focussen op wat belangrijk was, is het Marjanne van Ittersum en haar team gelukt om de reizigerstevredenheid significant te verhogen. Dit heeft ze gedaan door samen met commercie een veranderagenda op te stellen. Om deze succesvol te maken was het creëren van openheid in haar team heel belangrijk. Tijdens deze sessie vertelt Marjanne over haar uitdagingen, waar ze tegenaan liep en wat haar lessons learned zijn.

Door: Marjanne van Ittersum (voormalig Financieel Directeur Hoofdrailnet, NS)

In 3 maanden van meerdere culturen 1 team maken

In 3 maanden van meerdere culturen 1 team maken
De managementboeken staan vol theorien over hoe je bedrijven succesvol samenvoegt, maar vaak zitten deze vol wollige woorden en dooddoeners. VodafoneZiggo is een mooi voorbeeld van hoe succesvol bedrijven samengevoegd kunnen worden. Roelant Lyppens moest als VP Finance van het nieuwe VodafoneZiggo een nieuw team en een eigen afdeling vormen, binnen drie maanden een nieuw gecombineerd budget klaar hebben, kunnen rapporteren onder IFRS en US GAAP, twee herfinancieringen doen en een kwaliteitsslag maken. Hoe heeft hij dit voor elkaar gekregen?

Door: Roelant Lyppens (VP Finance, VodafoneZiggo)

Less is more, toch?
14:15 - 15:00

Less is more, toch?
Hendrik Jan Roel introduceerde bij Albert Heijn het programma 'altijd besparen voor de klant'. Voor het succes hiervan waren 2 elementen belangrijk. Het spotten van Talent en het creëren van een common purpose. In deze sessie gaat Hendrik Jan Roel hier verder op in. Waar is hij tegenaan gelopen, wat zijn belangrijke mijlpalen geweest en wat kunnen wij hiervan leren?

Door: Hendrik Jan Roel (CFO, Albert Heijn)

Kalvermelk 2a
Kalvermelk 2a
Workshop Robotics: waarom stelt dit vaak teleur?
11:30 - 13:00
Round Table

Workshop Robotics: waarom stelt dit vaak teleur?
Er is meer en meer interesse in projecten op het gebied van Robotics in Finance. Toch lukt het slechts een kleine groep bedrijven om hier echt succesvol in te zijn. Tijdens deze workshop gaan we in op wat dit soort projecten nu wel en niet succesvol maakt en hoe u dit kunt toepassen, zodat het toegevoegde waarde heeft voor uw organisatie.

Gefaciliteerd door: Redwood

Loopbaancoaching, onzin? Let's find out!
14:15 - 15:45
Round Table

Loopbaancoaching, onzin? Let's find out!
Tussen het begin en het einde van jouw loopbaan werk je zo’n 70.000 uur. Er zijn weinig dingen waar we meer tijd in steken dan ons werk. Natuurlijk wilt jij dat jouw werk prettig is. Maar wat doe je als dat niet zo is? Als je het gevoel hebt dat jouw werk of de organisatie niet meer bij je past? Kan loopbaancoaching jou dan weer op de rit helpen? Tips en tricks ter ondersteuning van een gestructureerde opbouw van jouw carrière, de valkuilen, en gerealiseerd vanuit jouw passie!

Gefaciliteerd door: FinanceFactor

Kalvermelk 2c
Kalvermelk 2c
Letten op de kosten bij economische groei, Mission Impossible?
11:30 - 13:00
Round Table

Letten op de kosten bij economische groei, Mission Impossible?
Hendrik Jan Roel, CFO van Albert Heijn, gaat met een kleine groep deelnemers in gesprek over hoe hij intern de mensen bewust heeft gemaakt van het belang van het jaar in jaar uit realiseren van forse besparingen in alle geledingen van de organisatie. Niet zozeer om de winstgevendheid van Albert Heijn te vergroten maar omdat het noodzakelijk is om blijvend in prijs en kwaliteits– en serviceverbeteringen te investeren. Het programma heet dan ook: 'Altijd besparen voor de klant'.

Gefaciliteerd door: Transparent

Is een maandelijkse afsluiting noodzakelijk?
14:15 - 15:45
Round Table

Is een maandelijkse afsluiting noodzakelijk?
Elke maand besteden we onze kostbare tijd en aandacht aan het sluiten van de boeken. Een never ending proces van herhaling. Kunnen we de close niet overslaan en focussen op wat echt belangrijk is? Is het een kwestie van mindset, is het een kwaliteitsaspect, gaat het om regelgeving of zijn we hier technisch niet toe in staat? Of is het een combinatie?

Gefaciliteerd door: BlackLine

Postkamer
Postkamer
Grip op de digitale transformatie
11:30 - 13:00
Round Table

Grip op de digitale transformatie
Uit onderzoek blijkt dat 95% van de organisaties die bezig zijn met een digitale transformatie tegen aanzienlijk problemen aanlopen. In de meeste organisaties zijn er genoeg ideeën voor digitalisering, de vraag is hoe je daar een logische samenhang in aanbrengt en vervolgens omzet in succes. Daarbij blijkt dat de digitale transformatie vooral een organisatietransformatie is. Niet de technologie is leidend, maar de mensen en de cultuur. Hoe brengen we de factor mens weer terug in de digitale transformatie?

Gefaciliteerd door: Oracle

Let's get back to business
14:15 - 15:45
Round Table

Let's get back to business
Technologie biedt organisaties vele mogelijkheden en de afgelopen jaren zijn er steeds meer oplossingen gekomen. Hierdoor zien we soms door de bomen het bos niet meer en rijst de vraag of de oplossingen die we hebben geïmplementeerd nu echt wat oplossen of alleen maar meer onduidelijkheid geven. In de sessie gaan we hierover in discussie en antwoord zoeken op de vraag hoe we het simpel kunnen maken.

Gefaciliteerd door: OneStream