Programma

Het programma van 10 november 2022

Onder voorbehoud van wijzigingen

09:30 – 10:30 uur

Ontvangst en registratie

10:30 – 11:30 uur

Get your story straight – De Talkshow

Menno Middeldorp | Hoofd RaboResearch; Rabobank
Justin Samgar | Spoken Word Artiest en Dichter
Maarten Boer | Marketeer, Creatief en Disruptor; Buutvrij for life
Noud Tillemans | CFO & MD; Fairphone

Samen met onze gasten behandelen we diverse invalshoeken rondom het thema: Get your story straight. Zo kijken we o.a. naar de balans tussen profit en purpose, naar de huidige economie en naar gebeurtenissen in Europa. Maar praten we ook over de kracht van het verhaal. Storytelling is niet alleen de smeerolie voor het overtuigen van interne stakeholders. Ook de buitenwereld – aandeelhouders, klanten, media – verwacht steeds nadrukkelijker dat leiders van bedrijven hun verhaal op orde hebben.

11:30 – 12:45 uur

Lunch

12:45 - 13:15/14:00 uur

Round table: Data explains the world as it is; a story imagines the world as it could be

Marco de Jong | Oprichter en CEO; Experience Fruit Quality
Zaal: Jeanne Roos
Tijd: 12:45 – 14:00 uur

Data behoren bij de meeste organisaties tot de kern van de besluitvorming en legt de basis onder de strategie van de onderneming. Slimme tools en applicaties helpen ons daarbij. En dat heeft ons veel gebracht. Maar hoe gaan we om met datgene waar nog geen data over beschikbaar zijn? Zoals onvoorspelbare elementen in de toekomst? Een slimme strateeg bekijkt niet alleen wat de data impliceren, maar ook welke andere opties er zijn. We bespreken in deze roundtable hoe we als financieel leiders bouwen aan een toekomstgericht verhaal en hoe we data kunnen combineren met visie en toekomstscenario’s.

Gefaciliteerd door OneStream

Het verhaal van Web 3.0

Vera Schut | Strategy consultant en Web3 ondernemer; IntotheNXT
Bas Kemme | Strategy consultant en Web3 ondernemer; IntotheNXT
Zaal: Theater
Tijd: 12:45 – 13:15 uur

Hoe maken wij onze businessmodellen toekomstbestendig met behulp van nieuwe doorbraken in de techniek: de metaverse, NFT’s, smart contracts en blockchain? Vera Schut en Bas Kemme nemen ons mee in de mogelijkheden van het Web 3.0 en de technologische ontwikkelingen van het moment.

De impact van dominante narratives

Menno Middeldorp | Hoofd RaboResearch; Rabobank
Zaal: Cineac
Tijd: 12:45 – 13:15 uur

“Narratives” – verhalen die de wereld begrijpelijker maken – zijn belangrijk, niet alleen voor politieke leiders, maar ook voor bedrijven. Maar de ene narrative is dominanter dan de andere. Hoe ga je als finance leader om met “dominante verhalen” die de opvattingen en het gedrag beïnvloeden van consumenten, maar ook van je collega’s? Wat zijn de dominante narratives van het moment en hoe gebruik je ze in je eigen storytelling wanneer je jouw c-suite collega’s wil overtuigen dat ze “die fabriek in China” echt niet moeten uitbreiden – of juist wel?

Round table: Het verhaal van ESG succes

Philippe Moormann | ESG Regional Director - Benelux; Workiva
Zaal: Erik de Vries
Tijd: 12:45 – 14:00 uur

“Storytelling is een skill die steeds vaker wordt genoemd als succesfactor voor het implementeren van verandering. Of het nu gaat om de IT transformatie, of om het waarmaken van onze purpose als bedrijf. Wat is hierin de rol van de CFO? Hoe zorg je ervoor je dat je als organisatie aantrekkelijk blijft voor nieuwe medewerkers? Welk verhaal vertel je als het voldoen aan ESG-criteria toch lastiger blijkt dan je zou willen?”

Gefaciliteerd door Workiva

Round table: Innoveren kun je leren

Paul van der Heijden | Head of ISV Technology Relations | EMEA - APAC | Financial Services; Amazon Web Services (AWS)
Zaal: On air
Tijd: 12:45 – 14:00 uur

Klantwensen en technologische ontwikkelingen zijn continu in beweging. Om concurrentie voor te blijven moeten organisaties zich in hoog tempo blijven aanpassen. Waar innovatie lange tijd een buzz-woord was, heeft het inmiddels bij veel bedrijven strategische prioriteit. Toch is innovatie vaak ongrijpbaar, slechts een handvol bedrijven lukt het om echt disruptief te zijn in hun markt. Is het mogelijk om met een gestructureerde aanpak en een goed verhaal innovatie in je DNA te krijgen?

Gefaciliteerd door Amazon Web Services (AWS)

13:15 – 13:30 uur

Wissel

13:30 - 14:00 uur

Matching stories

Roland de Bruijn | Spreker, coach, onderzoeker; Trompenaars Hampden-Turner
Zaal: Cineac
Tijd: 13:30 – 14:00 uur

De dilemma´s in het leven van de CFO zijn talrijk en gevarieerd. Dat maakt de functie ook zo interessant. Maar hoe haal je als CFO het meeste uit de spanningsvelden die je zoal tegenkomt? Niet zelden staat de CFO aan de ene kant van een vraagstuk en staan zijn collega’s aan de andere kant. Althans, zo kan het soms voelen. Maar even zo vaak bevind je jezelf als CFO zelf ook in een spagaat. Hoe kom je uit op dezelfde pagina van het verhaal?

No Story No Glory

Theo Hendriks | Corporate storyteller, auteur en spreker; Theo Hendriks Corporate Storytelling
Zaal: Theater
Tijd: 13:30 – 14:00 uur

Hoe vertel je een goed verhaal? Waarom is ‘vertellen’ iets anders dan ‘informeren’ en hoe zet je verhalen in om jouw stakeholders mee te nemen? In deze sessie daagt corporate storyteller Theo Hendriks je uit om tot de verbeelding sprekende verhalen te formuleren waarmee je jouw ideeën, plannen en cijfers tot leven wekt, verandering en vernieuwing versnelt. Raak je publiek niet alleen in hun hoofd, maar ook in hun hart.

14:00 – 14:30 uur

Pauze

14:30 - 15:00/15:45 uur

Round table: Als Finance leaders vertellen

Zaal: On air
Tijd: 14:30 – 15:45 uur

In deze bijzondere ronde tafel vertellen we elkaar het verhaal van onze toekomstige organisaties. Hoe ga jij financieel uitblinken? Welke stappen kun je nog zetten om de gedroomde doelen te bereiken met jouw team? Samen schetsen we de toekomst van onze processen, systemen en mensen. Door deze verhalen te delen en elkaar daarover te bevragen helpen we elkaar een heldere toekomstvisie te formuleren. Get your story straight!

Gefaciliteerd door Soldo

How to tell the Cyber Security Story

Talitha Papelard | Director Business Security; Northwave
Zaal: Theater
Tijd: 14:30 – 15:00 uur

Een cyberaanval is het grootste risico van dit moment, de schades op financieel niveau, reputatie en operationeel gebied zijn desastreus. Dit maakt de urgentie om uzelf te organiseren op dit terrein hoger dan ooit. U bent zich ervan bewust dat u een belangrijke rol te vervullen hebt in de aanpak van dit probleem, in de vorm van een voorbeeldfunctie evenals het verhaal dat u vertelt aan uw medewerkers. U begrijpt dat het hebben van grip essentieel is, maar de complexiteit van domein en benodigdheden van tal aan expertises maakt dat dit een uiterst ingewikkelde zaak blijft. In hoeverre kunt u hier zelf nog voor zorgen? Wat zijn uw mogelijkheden om dit intelligent in te richten? En hoe vormt u een duidelijk verhaal over het belang en de manier waarop u uw bedrijf adequaat beschermt? In deze sessie delen we ervaringen en best practises.

De CFO als Chief Fantasy Officer

Hans Diels | Toekomstdenker en expert geopolitiek; ETION
Zaal: Cineac
Tijd: 14:30 – 15:00 uur

In een snel veranderende wereld werken de klassieke strategische concepten niet meer. Bedrijven die de onzekerheid omarmen en hun strategische opties uittesten in verschillende scenario’s, staan er competitief beter voor dan concurrenten die in de illusie van zekerheid blijven leven. Ook de CFO van de 21ste eeuw heeft, meer dan ooit, verbeelding nodig. Maak plaats voor de Chief Fantasy Officer!

CFO Panel: Get your story straight!

Isabelle Damen | CFO; Teijin Aramid
Joyce van Donk | CFO | Raad van bestuur; Ordina
David van Mechelen | CFO; Royal FloraHolland
Tjeerd Anema | CFO; Land Life
Anne-Greet Haars | Dagvoorzitter
Zaal: Showroom
Tijd: 14:30 – 15:15 uur

Hoe ga je als CFO om met de uitdagingen van nu? Hoe blijf je in control onder de druk van aanhoudende onzekerheden rondom supplychains, energie, inflatie en ESG regelgeving? Hou houd je de digitale transformatie op de rails en vind je voor je finance team de juiste plek in de organisatie? Wat kan ik doen om mijn mensen binnen boord te houden en klaar te stomen voor de finance skills van morgen? Wat is ons verhaal? Hierover gaan we in gesprek met ons CFO panel.

15:00 – 15:15 uur

Wissel

15:15 - 15:45 uur

How data tells the story of F1

Laurens ten Cate | Data Scientist; Amazon Web Services (AWS)
Zaal: Cineac
Tijd: 15:15 – 15:45 uur

With drivers hitting speeds as high as 230 mph, taking pit stops in under two seconds, and flying around corners with a force of 5G, FORMULA 1 (F1) needs a technology provider as fast as their sport is. F1 is a battle between the world’s best drivers, but it’s also a battle of some of the world’s most innovative engineers. By using AWS, F1 is utilizing innovative technologies, such as machine learning (ML) models and high performance computing (HPC), to digitally transform the sport. F1 Insights powered by AWS, is one of those examples that transforms the fan experience before, during, and after each race. By using distinct data points to inform each insight, F1 enables fans to understand how drivers make split-second decisions and how teams devise and implement race strategies in real time that impact the outcome of a race. Laurens will tap into how AWS is helping F1 to bring fans closer to the split-second decisions made on the track.

Eeuwenoude Storytelling-principes: wat kunnen we ermee?

Gerben van Driel | Storytelling expert
Zaal: Theater
Tijd: 15:15 – 15:45 uur

In deze sessie geeft storytelling-expert en oud-journalist Gerben van Driel op inspirerende en amuserende wijze antwoord op vragen als: Wat is Storytelling eigenlijk? Hoe werkt het? Waarom werkt het? En last but not least: wat betekent dit voor de wijze waarop jij en jouw organisatie dienen om te gaan met externe stakeholders? Aan de hand van voorbeelden uit heden en verleden ontvouwt hij de geheimen van het vertellen van verhalen.

15:45 – 16:00 uur

Naar Theater

16:00 – 16:30 uur

Talk to Inspire

Niek van den Adel | Spreker | Inspirator | Bestseller Auteur

Als internationaal spreker over veerkracht en verandering staat Niek van den Adel op meer dan honderd evenementen per jaar. Hij is oprichter van de Speakersclub, waar executives en topkader naar een next level presentatie worden begeleid. In zijn inspirerende afsluitende keynote laat hij ons zien hoe je leidinggeeft aan verandering. En van verandering weet hij alles. Zo komt hij niet staand, maar zittend het podium op, nadat zijn leven in 2010 een radicale nieuwe wending nam. In een keynote met een lach en een traan vertelt hij niet alleen over de grootste verandering in zijn leven, maar leert hij je ook hoe jij zijn verhaal kunt vertalen naar lessen voor je in- en externe stakeholders. Van inspiratie naar activatie. ‘You don’t practice a presentation, you rehearse a performance.’

16:30 – 18:00 uur

Borrel