Programma

Het programma van 10 november 2022

Onder voorbehoud van wijzigingen

09:30 – 10:30 uur

Ontvangst en registratie

10:30 – 11:30 uur

Get your story straight – De Talkshow

Menno Middeldorp | Hoofd RaboResearch; Rabobank
Maarten Boer | Marketeer, Creatief en Disruptor; Buutvrij for life
Noud Tillemans | CFO & MD; Fairphone
Justin Samgar | Spoken Word Artiest en Dichter

Samen met onze gasten behandelen we diverse invalshoeken rondom het thema: Get your story straight. Zo kijken we o.a. naar de balans tussen profit en purpose, naar de huidige economie en naar gebeurtenissen in Europa. Maar praten we ook over de kracht van het verhaal. Storytelling is niet alleen de smeerolie voor het overtuigen van interne stakeholders. Ook de buitenwereld – aandeelhouders, klanten, media – verwacht steeds nadrukkelijker dat leiders van bedrijven hun verhaal op orde hebben.

11:30 – 12:45 uur

Lunch

12:45 - 13:15/14:00 uur

Het verhaal van Web 3.0

Vera Schut | Strategy consultant professional en NFT ondernemer; IntotheNXT
Bas Kemme | Co-CEO; IntotheNXT
Zaal: Theater
Tijd: 12:45 – 13:15 uur

Hoe maken wij onze businessmodellen toekomstbestendig met behulp van nieuwe doorbraken in de techniek: de metaverse, NFT’s, smart contracts en blockchain? Vera Schut en Bas Kemme nemen ons mee in de mogelijkheden van het Web 3.0 en de technologische ontwikkelingen van het moment.

De impact van dominante narratives

Menno Middeldorp | Hoofd RaboResearch; Rabobank
Zaal: Cineac
Tijd: 12:45 – 13:15 uur

“Narratives” – verhalen die de wereld begrijpelijker maken – zijn belangrijk, niet alleen voor politieke leiders, maar ook voor bedrijven. Maar de ene narrative is dominanter dan de andere. Hoe ga je als finance leader om met “dominante verhalen” die de opvattingen en het gedrag beïnvloeden van consumenten, maar ook van je collega’s? Wat zijn de dominante narratives van het moment en hoe gebruik je ze in je eigen storytelling wanneer je jouw c-suite collega’s wil overtuigen dat ze “die fabriek in China” echt niet moeten uitbreiden – of juist wel?

Doorlopende sessie: Het verhaal van ESG succes

Kuna van der Kolk | Regional Director Benelux; Workiva
Zaal: Showroom
Tijd: 12:45 – 14:00 uur

“Storytelling is een skill die steeds vaker wordt genoemd als succesfactor voor het implementeren van verandering. Of het nu gaat om de IT transformatie, of om het waarmaken van onze purpose als bedrijf. Wat is hierin de rol van de CFO? Hoe zorg je ervoor je dat je als organisatie aantrekkelijk blijft voor nieuwe medewerkers? Welk verhaal vertel je als het voldoen aan ESG-criteria toch lastiger blijkt dan je zou willen?”

Doorlopende sessie: Interactieve verhalen met behulp van AI en datavisualisatie

Zaal: On air
Tijd: 12:45 – 14:00 uur

In deze Ronde Tafel gaan we dieper in op hoe menselijke besluitvorming kan worden verbeterd door de inzet van machine learning, datavisualisatie en AI. Voor leidinggevenden van grote ondernemingen opent dit veel nieuwe mogelijkheden om data krachtiger vorm te geven en de aandacht te trekken van klanten met boeiende, interactieve verhalen. Luuk deelt de “best practices” uit de sport-, retail-, telecom- en auto-industrie.

13:15 – 13:30 uur

Wissel

13:30 - 14:00 uur

Matching stories

Roland de Bruijn | Spreker, coach, onderzoeker; Trompenaars Hampden-Turner
Zaal: Cineac
Tijd: 13:30 – 14:00 uur

De dilemma´s in het leven van de CFO zijn talrijk en gevarieerd. Dat maakt de functie ook zo interessant. Maar hoe haal je als CFO het meeste uit de spanningsvelden die je zoal tegenkomt? Niet zelden staat de CFO aan de ene kant van een vraagstuk en staan zijn collega’s aan de andere kant. Althans, zo kan het soms voelen. Maar even zo vaak bevind je jezelf als CFO zelf ook in een spagaat. Hoe kom je uit op dezelfde pagina van het verhaal?

No Story No Glory

Theo Hendriks | Corporate storyteller, auteur en spreker; Theo Hendriks Corporate Storytelling
Zaal: Theater
Tijd: 13:30 – 14:00 uur

Hoe vertel je een goed verhaal? Waarom is ‘vertellen’ iets anders dan ‘informeren’ en hoe zet je verhalen in om jouw stakeholders mee te nemen? In deze sessie daagt corporate storyteller Theo Hendriks je uit om tot de verbeelding sprekende verhalen te formuleren waarmee je jouw ideeën, plannen en cijfers tot leven wekt, verandering en vernieuwing versnelt. Raak je publiek niet alleen in hun hoofd, maar ook in hun hart.

14:00 – 14:30 uur

Pauze

14:30 - 15:00/15:45 uur

Doorlopende sessie: Being in control

Zaal: Showroom
Tijd: 14:30 – 15:45 uur

Zakelijke uitgaven/bedrijfskosten. Iedere CFO moet ze onder controle krijgen. Maar wat bedoelen we eigenlijk met ‘onder controle’ krijgen? Hoe kijken we als CFO en vanuit finance naar de processen die achter de geldstromen liggen – en hoe kan (real time) automation onze blik op kosten, processen en werknemerswensen verscherpen? Samen praten we over het managen van kosten en kijken we met een frisse blik naar de wereld achter de spreadsheets.

De CFO als Chief Fantasy Officer

Hans Diels | Toekomstdenker en expert geopolitiek; ETION
Zaal: Cineac
Tijd: 14:30 – 15:00 uur

In een snel veranderende wereld werken de klassieke strategische concepten niet meer. Bedrijven die de onzekerheid omarmen en hun strategische opties uittesten in verschillende scenario’s, staan er competitief beter voor dan concurrenten die in de illusie van zekerheid blijven leven. Ook de CFO van de 21ste eeuw heeft, meer dan ooit, verbeelding nodig. Maak plaats voor de Chief Fantasy Officer!

CFO Panel: Get your story straight!

David van Mechelen | CFO; Royal FloraHolland
Ferry Muller | CFO; AHV International
Zaal: On air
Tijd: 14:30 – 15:00 uur

Hoe ga je als CFO om met de uitdagingen van nu? Hoe blijf je in control onder de druk van aanhoudende onzekerheden rondom supplychains, energie, inflatie en ESG regelgeving? Hou houd je de digitale transformatie op de rails en vind je voor je finance team de juiste plek in de organisatie? Wat kan ik doen om mijn mensen binnen boord te houden en klaar te stomen voor de finance skills van morgen? Wat is ons verhaal? Hierover gaan we in gesprek met ons CFO panel.

15:00 – 15:15 uur

Wissel

15:15 - 15:45 uur

Workiva

Zaal: Theater
Tijd: 15:15 – 15:45 uur

Eeuwenoude Storytelling-principes: wat kunnen we ermee?

Gerben van Driel | Storytelling expert
Zaal: Cineac
Tijd: 15:15 – 15:45 uur

In deze sessie geeft storytelling-expert en oud-journalist Gerben van Driel op inspirerende en amuserende wijze antwoord op vragen als: Wat is Storytelling eigenlijk? Hoe werkt het? Waarom werkt het? En last but not least: wat betekent dit voor de wijze waarop jij en jouw organisatie dienen om te gaan met externe stakeholders? Aan de hand van voorbeelden uit heden en verleden ontvouwt hij de geheimen van het vertellen van verhalen.

15:45 – 16:00 uur

Wissel naar Theaterzaal

16:00 – 16:30 uur

Talk to Inspire

Niek van den Adel | Spreker | Inspirator | Bestseller Auteur

Als internationaal spreker over veerkracht en verandering staat Niek van den Adel op meer dan honderd evenementen per jaar. Hij is oprichter van de Speakersclub, waar executives en topkader naar een next level presentatie worden begeleid. In zijn inspirerende afsluitende keynote laat hij ons zien hoe je leidinggeeft aan verandering. En van verandering weet hij alles. Zo komt hij niet staand, maar zittend het podium op, nadat zijn leven in 2010 een radicale nieuwe wending nam. In een keynote met een lach en een traan vertelt hij niet alleen over de grootste verandering in zijn leven, maar leert hij je ook hoe jij zijn verhaal kunt vertalen naar lessen voor je in- en externe stakeholders. Van inspiratie naar activatie. ‘You don’t practice a presentation, you rehearse a performance.’

16:30 – 18:00 uur

Borrel